27 травня 2019, 11:00, Держпідтримка

З 1 жовтня сімейним фермерським господарствам доплачуватимуть ЄСВ

Міністерство аграрної політики і продовольства планує з 1 жовтня 2019 року запустити програму доплати державого єдиного соціального внеску (ЄСВ) сімейним фермерським господарствам. Про це повідомила в.о. міністра аграрної політики Ольга Трофімцева, передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства розпочинає всеукраїнську інформаційну кампанію в рамках якої буде розповідати фермерам про державну підтримку та програми. 

«Ми хотіли б, щоб ця програма запрацювала вже в цьому році, хоча б у тестовому режимі. Тому ми будемо звертатися до Кабміну щодо перенесення термінів початку роботи цієї програми з 1 жовтня», — сказала глава міністерства.

Згідно з проектом постанови Кабміну, прийнятого в середу з зауваженнями Мінфіну, без змін термінів програма почне діяти з 1 січня 2020 року.

Документ визначає доплату державою мінімального ЄСВ сімейним фермерським господарствам в рамках програми підтримки фермерів, якою на 2019 рік передбачено 800 млн грн.

Спочатку фермерське господарство отримуватиме найбільшу доплату (в перший рік — 90%, — ред.), щоб якомога більша кількість фермерів почали співпрацювати. Згодом, протягом 2-3 років, доплата буде зведена до 50%", — пояснив замдиректора департаменту аграрної політики і сільського господарства Мінагрополітики Олена Альшанова.

За словами Трофімцевой, зараз Мінагро узгоджує технічні моменти з Міністерством фінансів.

{playBuzz:data-id="536af775-d5cd-4375-99d8-5bb0d0d67dc4" data-show-share="false" data-show-info="false" }

 

 

в