12 листопада 2018, 12:35, Політика

Через бездіяльність Мінагрополітики фермери не користуються дотаціями

Українські фермери скаржаться на роз'яснювальну роботу Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо можливостей держпідтримки. Про це йдеться у матеріалі Kurkul.com «Про агродотації з перших вуст: досвід фермерів Черкащини».

Нагадаємо, попередній аналіз (спецпроект «GoЗаАгроДотаціями») показав, що у серпні з бюджету було видано менше 10% держпідтримки. За оцінками експертів, з такими темпами вибрати їх усі до кінця року нереально, тому закладені суми пропонують перенести на 2019 рік, збільшивши держпідтримку до 12,4 млрд грн.

Фермер Борис Кукунін зазначає, що отримував інформацію щодо механізму отримання дотацій від різних джерел, котрі не мають жодного прямого стосунку до сільгоспвиробництва. 

«Місцеве управління агропромислового розвитку таки надсилає якісь листівки про дотації. Але потрібно самому в цій темі варитися, щоб знати інформацію», – додає Кунін.

Хотілося б, щоби Мінагрополітики більше надавало пояснень. Потрібно, щоб були більш зрозумілі для всіх оці рухи документів і коштів. Бо, наприклад, ми з колегами дізналися про механізм від аграрної громадської організації", – говорить фермер Сергій Гнатюк.

Він додає, що було б добре, щоб невеликі господарства дізнавалися про підтримку з перших вуст, бо такі кредити їм дуже необхідні. Дотації треба давати тим господарям, які самі стають на ноги, аби не виїжджали з України.

Фермер Ростислав Бойко додає, що інформаційна робота Мінагрополітики могла б бути кращою. 

{playBuzz:data-id="82677dad-bd86-4a5c-bff6-4dc34627e8ef" data-show-share="false" data-show-info="false" }

 

в