26 жовтня 2018, 09:00, Політика

Микола Давидюк: Якщо Аграрна партія висуне свого «Макрона» в президенти, у них з’явиться шанс на перемогу

Якщо в Аграрній партії зараз продемонструють нову якість політики, висунуть свого «Макрона» в президенти, тоді є шанс перемоги на виборах. Але якщо вони будуть підігрувати комусь із великих партій, вони себе лише дискредитують. Про це у екслюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив політолог Микола Давидюк.

Читати до теми: Бунт в Аграрній партії – в чому причини? (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 

Давидюк зазначає, що у суспільства є запит на таку партію. З’явився великий масив бізнесу, який потребує лобізму (у гарному сенсі).

«У нас сьогодні засилля металургійних, промислових олігархів із покоління 90-х. Зараз виростає нове покоління бізнесу, чиї ініціативи та потреби намагаються приглушувати. Наприклад, дотації на підтримку виробників з бюджету не пропускають тощо. А цей бізнес орієнтується на європейські приклади. Мовляв, нам потрібні ресурси, то чому б в Україні не задіяти механізми, які працюють в Європі? А їм нічого не дають. Тоді вони починають шукати політичні рішення, запускати свої партії – це нормально», – говорить Давидюк.

Він зазначає, що хтось із підприємців зацікавлений у вільному ринку землі, хтось навпаки – зацікавлений в оренді. Це політичні рішення, тому вони потребують своїх представників. Сьогодні вже відмерла формула, коли всі партії могли бути представниками аграрних рішень.

Аграрний ринок зараз настільки великий і динамічний, що всередині нього з’явилися нішеві зацікавленості: одному потрібна техніка, другому – добрива, третьому – порти, четвертому – наземні митні пункти. І таких питань на сьогодні вже забагато, щоби бути єдиним монолітом. Відповідно, вони потребують політичного представника – це нормальна практика", – говорить політолог.

Детальніше про долю Аграрної партії на майбутніх виборах читайте за посиланням.

в