Зареєстровано проект закону №6725-1
Депутати хочуть запровадження електронних земельних торгів

Зареєстровано проект закону №6725-1 від 26.07.2017 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення місцевого товаровиробника та запровадження електронних земельних торгів)». Про це йдеться на сайті ВР.

Ініціатор законопроекту — Вадим Івченко.

Головний комітет — з питань аграрної політики та земельних відносин.

«Цілями даного проекту Закону є посилення сприяння створенню та розвитку фермерських господарств, фінансової спроможності місцевих бюджетів, а також запровадження прозорих правил розпорядження землями державної та комунальної власності. Завданням законопроекту є створення стабільних умов для розвитку та функціонування фермерських господарств через врегулювання відносин розпорядження землями державної та комунальної власності», — йдеться у пояснювальній записці.

Основні моменти  Закону про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення місцевого товаровиробника та запровадження електронних земельних торгів):

1. Запровадження проведення земельних аукціонів на землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності у три етапи. Етапність надає можливість спочатку провести аукціон у тому селі, де розташована земля, що дозволить залучити місцевого виробника. Лише потім, якщо учасників не знайшлося, тоді аукціон проводиться на обласному рівні та потім на Всеукраїнському.

2. Прописані чіткі вимоги до набувачів сільськогосподарської землі, що дозволить надавати землю тому, хто буде її обробляти. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...