Республіканці можуть не підтримати Трампа на виборах
Республіканці можуть не підтримати Трампа на виборах

Відомі політики-республіканці відмовляються підтримувати Трампа.

Про це пише BBC.

Так, Колишній губернатор Флориди Джеб Буш заявив, що він не буде голосувати за кандидата від республіканців Дональда Трампа на президентських виборах в листопаді.

Буш приєднався до вже кількох відомих політиків-республіканців, які відмовилися підтримати Трампа.

У четвер спікер палати представників конгресу США Пол Райан заявив, що він не готовий підтримати Трампа, хоча має намір зустрітися з ним на наступному тижні.

З Джебом Бушем солідарні його батько і брат. Колишні президенти США від республіканців Джордж Буш-старший і Джордж Буш-молодший, порушивши традицію, також відмовилися підтримати нинішнього кандидата від своєї партії.

Деякі республіканці навіть заявили, що підтримають кандидата від демократів Хілларі Клінтон, але Джеб Буш відхилив і такий варіант.

"Дональд Трамп не продемонстрував потрібний темперамент або твердість характеру, - сказав Джеб Буш. - І він не є послідовним консерватором. Є причини, за якими я не можу підтримати його кандидатуру".

Відмовляються підтримувати Трампа також колишній кандидат від республіканців і в минулому губернатор Массачусетсу Мітт Ромні, а також впливовий сенатор від Небраски Бен Сассо.

"Містер Трамп наполегливо націлений на поділ американців, а також на те, щоб роздерти на частини, а не відбудувати заново нашу чудову країну", - заявляв Сассо ще в лютому.

Сенатор Ліндсі Грем, один з кандидатів, які брали участь в республіканській кампанії, приєднався до загального хору противників Трампа, заявивши, що не голосуватиме на президентських виборах за нью-йоркського мільярдера.

"Я думаю, Дональд Трамп заступає на таку територію, на яку мало хто заходить, і я з ним йти не збираюся", - сказав він.

"Я об'єднаю партію, - заявив у відповідь Дональд Трамп, - а Ліндсі Грем показав, що йому вже ніщо не допоможе. Виборці його відкинули, і я зроблю те ж саме".

Багато республіканців, які балотуються на тих же виборах на посади в місцевих органах влади, стурбовані тим, що їх імена будуть значитися в одному бюлетені з Дональдом Трампом, який озлобив багатьох виборців своїми заявами про будівництво стіни на кордоні з Мексикою або про необхідність заборонити мусульманам в'їзд в США.

Багато американців вважають за краще голосувати за Республіканську або за Демократичну партію, а не за індивідуальних кандидатів.

Тому представники республіканців на виборах побоюються, що Трамп може потягнути за собою на дно і всю Республіканську партію.

Деякі республіканці, серед яких радник і спічрайтер сенатора Маккейна, вже починають відкрито закликати партію до того, щоб відкинути Трампа і спільно висунути замість нього більш передбачуваного консервативного кандидата, такого як сенатор від штату Небраска Бен Сассо.

Українська правда

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 квітня 2016
Неправомірно призначений уряд тільки відтермінував дочасні парламентські вибори — Івченко
На сьогодні утворенням нового уряду політичну кризу в країні не ліквідовано, відбулася лише її мутація. Про це повідомив висловив народний депутат...
18 квітня 2016
США інвестує $25 млн у розвиток фермерських господарств — дипломат
США планує інвестувати $25 млн у розвиток малих фермерських господарств. Про це заявив керівник дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент у...
20 лютого 2016
Дострокові вибори в Раду потрібно провести в вересні — Скоцик
Позачергові парламентські вибори потрібно провести не пізніше, вересня. Про це заявив лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик. Новий уряд зможе...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...