20 вересня 2018, 12:10, Політика

Призначення третього заступника аграрного комітету неможливе — Лабазюк

Призначення третього заступника аграрного комітету неможливе, оскільки він вже є. Про це у еклюзивному коментарі для AgroPolit.com заявив народний депутат, член аграрного комітету Сергій Лабазюк.

Нагадаємо, сьогодні через парламент спробують поставити на голосування постанову про призначення ще одного заступника голови аграрного комітета – Андрія Кота («Народний фронт»). Втім в порядку денному такої постанови поки що немає.

Лабазюк переконаний, що дії, пов'язані із призначенням ще одного заступника голови аграрного комітета — протизаконні та носять корупційний характер.

«Я вважаю, що немає потреби нічого змінювати.Те, що відбувається сьогодні — це боротьба двох великих агрохолдингів, які воюють між собою за контроль над комітетом. Вони вважають, що через комітет можуть впливати на Верховну Раду та Міністерство аграрної політики, отримуючи додаткові бонуси», - зазначає Лабазюк. 

Нардеп нагадує, що є діючим першим заступником аграрного комітету, а це унеможливлює законне призначення на посаду Андрія Кота.

В мене питання просте, нехай покажуть на основі чого був перерозподіл і на основі чого сьогодні новий перерозподіл. Я навіть буду готовий звертатися за роз'ясненнями у Венеціанську комісію», - говорить Лабазюк.

Також нардеп зазначає, що ні він, ні депутатська група «Воля народу», до якої він входить, не збираються голосувати за це призначення.

Лабазюк підсумовує, що у цій ситуації задієні «лобістські інтереси, які мають неприємний запах корупції». 

{playBuzz:data-id="21586f8a-18b3-4dbd-9dce-cc1f6c38b4d4" data-show-share="false" data-show-info="false" }

 

 

в