друкувати


Дослідили чим забруднене домашнє молоко – ФАО

18 серпня 2018, 07:31

Українці вважають більш корисними і натуральними домашні молочні продукти. Про це свідчить опитування понад 2 тис. громадян віком від 18 до 50 років, яке провела ФАО, повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

Нагадаємо, що молоко 2-го гатунку прийматимуть на переробку ще 1,5 року.

В повідомленні ідеться, що, на жаль, думка громадян не відповідає дійсності. Експерти провели дослідження: випадковим чином було відібрано 5 зразків молока зі стихійних та організованих ринків.

Мікробіологічні аналізи даного дослідження показали, що саме в базарних молочних продуктах було перевищено всі можливі норми патогенної забрудненості, зокрема, фекальними бактеріями та кишковою паличкою, що спричиняє серйозну загрозу для споживачів, які довіряють цим продуктам, як безпечним.

З метою підвищення якості української молочної продукції та захисту споживачів, АВМ розробила  законопроект № 3043-1  «Молоко та молоковмісні продукти». Згідно законопроекту, так звані «молоковмісні продукти» будуть стояти на окремій полиці та матимуть зрозуміле для кожної людини маркування. АВМ вважає, що прийняття цього закону стане великим кроком на зустріч українським споживачам, – повідомила прес-служба АВМ.

Також повідомляється, що, згідно результатів досліджень FAO, на сьогоднішній день українці вживають всього 50% від фізіологічної потреби молочних продуктів на добу.