15 серпня 2018, 09:29, Політика

Южаніна є власницею мільйонного кукурудзяного бізнесу з мінімальними податками

Четвертий рік голова податкового комітету Верховної Ради України Ніна Южаніна займається вирощуванням кукурудзи за участі російських апртнерів, при цьому платить мінімальні податки. Про це ідеться в матеріалі telegra.ph

Нагадаємо, що вітчизняний експорт насіння існує лише за рахунок кукурудзи.

В статті розповідається, що у Міністерстві сільського господарства США представили свій прогноз по Україні. Цьогоріч у нас мають зібрати 31 мільйон тонн кукурудзи. Це рекордна цифра за останні роки. Минулого року при прогнозі у 24,7 мільйона тонн, фактичний збір становив 28 мільйонів.

От в орбіті депутатки засвітилася контора, що займається сушаркою зерна вже зібраного врожаю. Цим в Житомирській області у селі Білки займається ТОВ «Премо Ексім». У 2014, ще реєструючи контору, засновники вказали орієнтовний дохід у 2 мільйони гривень. А потреби невеликі: сама зерносушилка, 4 склади зберігання і пара невеликих сараїв. Це перелік того, що є в «Премо Ексім». Плюс великі промислові ваги, аби звішувати перед завантаженням. І все, - зазначається в статті.

Автор продовжує, що цього майна у «Премо Ексім» офіційно немає. Вони його беруть в оренду в іншої ТОВ «Премо груп». Власник там один і той самий – Дмитро Генадійович Слєпов – російський «підданий».

Деталі – в матеріалі.

в