16 липня 2018, 18:07, Тваринництво

Японія перевірить українську систему держконтролю за експорту м’яса птиці

Сьогодні в Україні розпочала роботу делегація Міністерства сільського господарства, лісництва та рибальства Японії з аудитом системи державного контролю за експорту м’яса птиці та продуктів із нього. Про це повідомляє сайт Державної служби України з питаь безпечності продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби).

Нагадаємо, що Україна очолила рейтинг країн із найдоступнішими цінами на курятину.

У повідомленні ідеться, що фахівці Держпродспоживслужби розповіли японським колегам про впроваджену в Україні державну програму спостереження за грипом птиці, дієвість державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці, проведені заходи при ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці в Україні в попередні роки.

Особливу увагу під час обговорення було приділено реєстрації потужностей з вирощування птиці, здійсненні офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки в них та системі сертифікації продукції.

Планується, що представники Японії відвідають Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост, кілька подвірних господарств та інші об’єкти птахівничої галузі.

Сторони висловили сподівання на плідну роботу місії Японії, що є передумовою для відкриття ринку Японії для українського м’яса птиці та продуктів з нього.

Делегація Японії працюватиме в Україні до 23 липня 2018 року.

в