21 червня 2018, 13:55, Політика

У зростанні цін звинувачують Держпродспоживслужбу

Реформована Держпродспоживслужба фактично не працює з моменту створення, не захищає шлунки та гаманці українців. Про це розповів генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж, депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко в ексклюзивному інтерв’ю «У липні ми очікуємо зменшення цін на низку продуктів, а не інфляцію» для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що Експерт повідомляє, що зростання вартості продуктів продовжиться і наступного року. Держпродспоживслужба визнала сертифікацію НАССР не обов’язковою. 

«Реформована Держпродспоживслужба аж ніяк не захищає шлунки та гаманці українців.. З моменту створення «супер-служби» у 2014 році з шістьма функціями, вона фактично не працює. Попри те, що є все необхідне: орган, повноваження, фінанси – результат нульовий», – наголошує він.

Депутат пояснив, що така ситуація склалася через те, що функція з захисту прав споживачів не така цікава, як санепідемстанції чи ветеринарії, тому вся увага спрямовується на ці ринки.

Окрім того, держава відмінила регулювання цін на соціальні продукти харчування, тому одна з функцій Держпродспоживслужби відійшла, залишилася лише на комунальні послуги. Саме тому вона фактично нічого не робить на цьому ринку», – зазначає Дорошенко.

За його словами, українці все таки можуть розраховувати, що Держпродспоживслужба почне перевірку харчів, адже має такі повноваження.

«З квітня в цього органу є такі повноваження, тому ми очікуємо перевірок безпеки продуктів харчування», – розповідає він.

в