друкувати


Наприкінці 2018 року General Electric Transportation поставить в Україну перші 30 тепловозів, – «Укрзалізниця»

5 червня 2018, 18:01

ПАТ «Укрзалізниця» спільно з GE TRANSPORTATION дає старт програмі локалізації виробництва локомотивів в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що 4 тис. локомотивів «Укрзалізниці» зношені на 90%.

Він повідомив, що це – велика перемога і знаковий момент для української залізниці та всієї галузі.

 

Локалізація вже на початкових етапах була ключовим та принциповим моментом у переговорах з GE. Можу сказати, що ані в Індії, ані в Казахстані подібний контракт не передбачає локалізацію з першого зразка", – написав Кравцов.


За його інформацією, перші 30 тепловозів TE33A, серії Evolution буде виготовлено за участю вітчизняного Крюківського вагонобудівного заводу.

За українським контрактом, для перших тепловозів локалізація буде 10%, згодом локомотиви збиратимуться не менш ніж на 40% з українських комплектуючих. Зараз General Еlectric продовжує визначати виробничу базу серед вітчизняних підприємств. Також плануємо створити центр для сервісного обслуговування і модернізації робочого парку локомотивів", – уточнив керівник «Укрзалізниці».

Він також повідомив, що партія, яку поставить General Electric у співпраці з КВБЗ  – найбільша в незалежній Україні. Фінальна стадія виробництва локомотивів для УЗ вже почалась у Пенсильванії.

Наприкінці 2018-го ми отримаємо вже перші тепловози, що адаптовані до кліматичних умов, екологічні, економні в обслуговуванні та комфортні й безпечні для локомотивних бригад", – уточнив Кравцов.