друкувати


Компанія з Данії побудує на Івано-Франківщині м’ясопереробний завод

7 травня 2018, 18:00

Один із найбільших виробників свинини в країні — компанія з данськими інвестиціями ТзОВ «Гудвеллі Україна» — побудує м'ясопереробний завод на території Вікторівської сільської ради Івано-Франківської області. Про це повідомляє сайт Галицької районної державної адміністрації.

Нагадаємо, що українське м'ясо може з'явитися на ринках Африки.

В повідомленні ідеться, що відповідний меморандум 4 травня підписали представники компанії і місцевої влади, повідомляє прес-служба Галицької райдержадміністрації.

Також повідмляється, що у межах цього виробництва буде створено додатково близько 700 робочих місць з офіційною зарплатою. При цьому дискусія про місце будівництва цього заводу тривала останні кілька років, за розміщення заводу на своїй території конкурували кілька районів Івано-Франківської області.

В райдержадміністрації зазначають, що за рахунок будівництва заводу «жителі чотирьох сільських рад отримають доступ до якісної води та в перспективі зможуть підключитися до системи централізованої каналізації».

«Гудвеллі Україна» входить до складу Axzon A/S — датської групи компаній, яка здійснює розвиток свинарських комплексів в Данії, Польщі, Україні та Росії. Група є одним з найбільших виробників свинини в Польщі й Україні. Крім свинарства, в Україні група займається рослинництвом, виробництвом комбікормів, біогазу та електроенергії.