12 березня 2018, 07:30, Політика

ЄБРР виділив EUR25,9 млн для будівництва трьох сонячних електростанцій на Вінниччині

На Вінниччині побудують три сонячні електростанції потужністю 34 МВт. Про це написав Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє АgroPolit.com.

Нагадаємо, що канадська компанія TIU Canada Co. має намір звести на території України п'ять сонячних електростанцій.

ЄБРР виділив 25,9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області. Цей проект — ще один крок до енергонезалежності нашої держави. А також нові робочі місця для 350 осіб, які будуть зайняті на будівництві, і ще 15, зайнятих на обслуговуванні станції. Вдячний нашим партнерам за підтримку", — написав Петро Порошенко.

2 березня прес-служба ЄБРР повідомила, що банк організував групі Kness фінансування на EUR 25,9 млн для будівництва трьох сонячних електростанцій (СЕС) загальною встановленою потужністю 33,9 МВт у Вінницькій області. З цієї суми EUR18,5 млн — це кредит самого ЄБРР, ще EUR7,4 млн — кредит Фонду чистих технологій. Технічна допомога за проектом надана в рамках програми EU4Business.

Група Kness є великим EPC-контрактором, що охоплює інжинірингову компанію "Подільський енергоконсалтинг", реалізує інверторне обладнання, шафи збору потужності, системи моніторингу генерації та опорні конструкції для сонячних панелей українського виробництва.

в