друкувати


Майже 25% мігрантів з України працюють у сільському господарстві

1 березня 2018, 15:30

43% мігрантів з України за кордоном працюють у будівництві, а 23% ― в сільському господарстві. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, повідомляє agroday.com.ua.

Нагадаємо, що на думку експертів компанії BakerTilly, грошові перекази від трудових мігрантів — стабільне джерело капіталу, яке варто розвивати

За словами Василя Воскобойника, 93% українців, які працюють за кордоном, зайняті у сфері фізичної праці. 43% українців, які хоча б один раз за останні п’ять років працювали за кордоном, були зайняті у сфері будівництва та ремонту, 23 % ― у сільському господарстві, орієнтовно 10% — у сфері послуг.

За даними Міжнародної організації міграції, 12% українців знайшли роботу за кордоном або планують це зробити. Експерти вважають, що до 2050 року населення України скоротиться до 36,4 млн осіб. У 2017 році українці отримали 1,7 млн тимчасових дозволів на працевлаштування. Це на третину більше, ніж роком раніше, та в 4,5 разу перевищує показник 2014 року.