6 січня 2018, 12:16, Логістика/Техніка

Українські трактори відправилися до Нової Зеландії

Харківський тракторний завод нещодавно поставив трактори ХТЗ-242 у Нову Зеландію. Про це повідомив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль в інтерв'ю Traktorist.ua.

Нагадаємо, що Харківський тракторний завод захистив свою продукцію від підробок.

Машини придбав український емігрант, який просуває техніку харківського заводу в Новій Зеландії, повідомив генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.

За його словами, наразі підприємство поставляє техніку в країни Африки, Латинської Америки, Південно-Східної Азії.

«Але там усе не так просто, треба ще дивитися на специфіку сільського господарства країни. Наприклад, Пакистан нашу техніку ніколи не купить — там наділи по 20 га й затребувані маленькі трактори 40—50 к. с. Те ж стосується і Туреччини», — розповів він.

Водночас гендиректор зазначив, що відсоток техніки, яку ХТЗ реалізує на зовнішніх ринках, поки що не дуже великий. Проте, в Новій Зеландії ХТЗ-242 — покупка вигідна.

Виходить дуже вигідно! З урахуванням транспортування і доставки трактор у новозеландця все одно буде коштувати удвічі дешевше ніж зарубіжний аналог. Наприклад, у Нову Зеландію доставка трактора обійшлася в $15 тис. Найбільша проблема там — запчастини й комплектуючі. Ми 200 машин поставляли на Кубу ще у 2015—2016 рр. Там теж питання запчастин дуже актуальне. Взагалі постачання готової техніки без запчастин – це нісенітниця. Тому ми повинні забезпечити клієнтів не тільки технікою, а й витратними матеріалами, запчастинами. Має бути бізнес, який займається цим у тій країні, де продається наша техніка. Ми повинні бути локалізовані, представлені там, де ринок більш-менш об’ємний. Тому це нелегко», — підсумував Андрій Коваль.

в