друкувати


Виробництво меду набирає обертів

5 січня 2018, 11:21

До 2020 року щорічні обсяги виробництва меду становитимуть до 2,4 млн тонн проти 1,7 млн тонн у 2017 році, тобто воно зросте в 1,4 разу. Про це повідомила національний експерт FAO Анна Бурка, посилаючись на прогноз Global Industry Analists, Inc, передає «Інфо-Шувар».

Нагадаємо, що експорт українського меду побив рекорди. Про те, хто купував наш продукт протягом року — читайте за посиланням. Понад те, відомо, що Україна може почати експортувати малиновий мед.

Зростанню виробництва меду у світі сприятиме низка чинників, зокрема:

Анна Бурка додала, що наразі найбільшим виробником меду нині є Китай (близько третини глобального ринку), за ним — Туреччина, Іран, Аргентина, США, Україна й інші.

За її словами, активно розвивається не лише виробництво, а й торгівля солодким продуктом, демонструючи стабільне щорічне зростання (+30% протягом п’яти років, а в грошовому виразі — до $2,24 млрд).

Зараз найбільшим імпортером меду у світі (із часткою до 50%) є країни ЄС — Німеччина (13%), Великобританія (6%), Франція (6%), Бельгія (4%), Іспанія (4%) й Польща (4%). Друга позиція у світовому рейтингу імпортерів у США (21%), третя — у Японії (7%).