друкувати


99% відсотків українських переробників молока ментально ще в СРСР

15 грудня 2017, 07:27

Із 270 молокопереробних підприємств, що в поточному році працювали в Україні, в торговельну місію до Азії захотіло поїхати захотіло аж 3. Про це розповів економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що українська молочка стає безпечнішою.

За його словами, рівно тиждень тому надавалась інформація про рівень нашої молочної переробки у світлі участі в торговельній місії до Азії.

«Основні витрати в місії — це переліт. ФАО та ЄБРР їх беруть на себе!», — наголосив Ярмак.

І додав, що підприємств, які виявили бажання поїхати, трохи більше, ніж 1% від загальної кількості!

А що ж 99%? Звичайно менше, ніж 99%. Є такі, що належать іноземним міжнародним компаніям, і вони, звісно, орієнтують виробництво лише на місцевий ринок. Але все-таки, цифра дуже неприємна», — зазначив він.

За словами економіста, поїхати хотіло значно більше, ніж три, але принципово вирішили в поїздку не брати туристів, тільки тих, хто реально зацікавлений щось продавати, шукати новий ринок, розробляти під нього нові продукти, вести переговори тощо.

Та банально людей зі знанням англійської в експортних відділах часто немає! Ой, як же потрібне нам справжнє ембарго від РФ, інші власники на більшості підприємств і кооперативна переробка молока фермерами!», — підсумував Андрій Ярмак.