21 листопада 2017, 11:19, Політика

Великі люди нашої країни люблять заважати — точка зору

Сьогодні наша країна побудована на тому, що любить заважати, і переважно заважають люди, які себе бачать дуже великими. Про це заявив керівник секретаріату Комітету Верховної ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Ігор Прийма в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com.

Нагадаємо, що українцям пропонують фінансовий ресурс для відкриття бізнесу.

В рамках міжнародної конференції «Економічна та соціальна роль кредитних спілок у стабільному розвитку України» Прийма зазначив, що сьогодні кредитним спілкам потрібно розширення фінансових інструментів, повноважень та статус саморегулювання. Але регулятори ще не хочуть відпускати і давати можливість брати юридичним особам на себе такі повноваження.

«Ми бажаємо підтягнути кредитну спілку під малий кредитний банк, який розширеними повноваженнями буде мати статус більш дієвої структури», — розповів він.

На його думку, законопроект про кредитні спілки не варто виносити на розгляд цього року.

Сьогодні є першочергові питання: прийняття бюджету, приміром. Тому, якщо подати законопроект зараз, то, швидше за все, його завалять і буде шкода праці. А до наступного року буде час доопрацювати та подати в спокійному режимі», — пояснив керівник секретаріату.

І додав, що загалом багато речей залежить від людей.

Не чекайте чогось від держави. Маска буде все життя, хоч як би ви змінювали термінологію. Але активні люди — двигуни прогресу. Поки наша країна побудована на тому, що любить заважати. Є люди які себе бачать дуже великими. Переважно вони й заважають. Тим часом, асоціації мають подавати свої пропозиції, а ми маємо їх підтримувати», — підсумував Ігор Прийма.

в