17 листопада 2017, 19:12, Фінанси

Аграрії фінансували практично всі політпартії перед минулими виборами

Великий агробізнес фінансував практично всі політичні партії перед минулими парламентськими виборами, що пояснює лояльність влади до цього сектору. Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в інтерв’ю «Сьогодні українці вибирають не між коробкою еклерів чи тортиком із вишенькою, а між молоком і гречкою» AgroPolit.com.

Раніше повідомлялося, що Андрій Садовий не має стосунку до виділення дотацій Косюку і Бахматюку.

За словами Дорошенка, в майбутньому роль аграріїв у великому бізнесі посилиться. Це видно вже сьогодні, а з роками позиція агросектору буде лише зміцнюватися.

«Сьогодні великий бізнес об’єднується між собою і з державою, а середній та малий не хочуть цього робити, що є мінусом. Є такий сумний жарт: «Чим є Україні малий бізнес? Це середній, який іще залишився. А що ж тоді середній бізнес? Це великий, який вижив». Виходячи з цього, великого бізнесу в нас немає», — розповів гендиректор Асоціації.

Він зазначив, що малі виробники мають об’єднуватися в кооперативи.

Або більшість із них піде з ринку, або будуть змушені об’єднатися. Більшість відомих європейських агрокомпаній — кооперативи. В Україні об’єднуватися дуже важко, немає довіри. Але питання мусить стояти так: «Як заробити», — підсумував Олексій Дорошенко.

в