8 листопада 2017, 15:29, Соціалка

Україні потрібно розвивати сільський туризм на законодавчому рівні

В Україні необхідно якнайшвидше впровадити законодавче забезпечення сільського туризму. Про це йшлося під час семінару «Основи ферських знань з надання гостинності особистим селянських господарствам» в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com.

Зокрема, було запропоновано спиратися на польський досвід щодо поділу форм відпочинку на селі — відпочинок на селі та відпочинок у селянина (агротуризм).

Особливу увагу слід приділити розвитку агротуризму у наявних селянських і фермерських господарствах.

Під час семінару було зазначено, що для розвитку сільського туризму в Україні відсутня загальнодержавна системна політика в цій сфері. Наприклад, у Польщі, селяни які займаються сільським туризмом, мають підтримку в тім, що на них не поширюється закон, який регулює підприємницьку діяльність. Оскільки діяльність у сфері сільського туризму не належить до підприємницької, то грошові надходження за такі послуги не підлягають оподаткуванню.

Більшість господарств у Польщі входять до регіональних спілок сільського туризму, які об'єднані в загальнодержавну громадську організацію — Польську Федерацію сільського туризму «Гостинні господарства». Це дає можливість впорядкувати ринок послуг агротуризму й успішно просувати їх на вітчизняному та міжнародних рівнях.

в