друкувати


ТОП-5 експортерів курятини за I півріччя 2017 року

24 жовтня 2017, 15:21

У січні — липні 2017 року українські експортери м’яса поставили за кордон продукції на $299,17 млн, наростивши обсяги в 1,5 разу проти аналогічного періоду 2016-го. Про це повідомляє прес-служба аналітичного центру ДП «Держзовнішінформ».

Нагадаємо, що в Україні зростає попит на новий вид м’яса.

За даними аналітичного департаменту Ради з питань експорту продовольства (UFEB) було експортовано 168,3 тис. тонн м’яса птиці та субпродуктів на $226,4 млн.

Міжрегіональний Союз птахівників і кормовиробників України (МСПКУ) надав рейтинг вітчизняних експортерів бройлерів. У списку 44 компанії. При цьому дозволу на експорт м’яса птиці і м’ясних продуктів в ЄС мають 9 підприємств.

Українські птахівники в 2017 році відправляють свою продукцію в 63 країни світу, серед яких низка держав Близького Сходу, Центральної і Східної Азії та Африки. Переважну частину експорту контролює ПАТ «Миронівський хлібопродукт» — понад 85%.

Загалом перші 5 компаній рейтингу забезпечують 97% усього експорту, що свідчить про значний рівень монополізації поставок. Великі підприємства виграють за рахунок ефекту масштабу виробництва та забезпечення стабільності якості продукції та ритмічності поставок. Усі ці компанії мають повний цикл власного виробництва.