друкувати


Колишні трейдери Louis Dreyfus планують відкрити зернову компанію в Україні

5 жовтня 2017, 12:21

Група європейських і чорноморських зернотрейдерів, які покинули Louis Dreyfus, планують створити нову компанію, орієнтовану на український ринок. Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, великий німецький трейдер планує використовувати українську колію для імпорту агропродукції.

За інформацією анонімних джерел, колишній голова глобального зернового департаменту Девід Охайон і колишній голова українського відділення Лазос Лампракіс Лакіс створять нову компанію для роботи на українському ринку. Компанія базуватиметься в Швейцарії і почне роботу в перші місяці 2018 року. При цьому Охайон залишиться в Женеві, а Лазос Лампракіс Лакіс керуватиме діяльністю в Україні.

У серпні 2017 року Louis Dreyfus оголосила про звільнення з посади керівника відділу зернових компанії Девіда Охайона. Зазначену посаду зайняв Адріан Ісмаїл, котрий зберіг за собою посаду голови регіонального зернового відділення компанії у країнах Північної Америки. Крім того, займані посади покинули голова регіонального зернового відділення у країнах Європи та Причорномор'я Сезар Соареш і ведучий трейдер із зернових культур Паскаль Дюроучо.

Louis Dreyfus (штаб-квартира — Амстердам) контролює близько 10% світового обсягу торгівлі сировинними товарами. Основні операції компанії зосереджені в Женеві, проте вона веде діяльність у понад 100 країнах світу. Зокрема, володіє складськими приміщеннями в Північній і Південній Америці, Азії, на Близькому Сході, в Африці, в Європі та регіоні Чорного моря.

Louis Dreyfus спільно з ТОВ «Бруклін-Київ» реалізують проект будівництва зернового терміналу в Одеському морському порту потужністю 4,5 млн тонн.