29 вересня 2017, 17:27, Фінанси

Стало відомо, коли запрацює спрощена реєстрація податкових накладних для агробізнесу

Наказ Міністерства фінансів про спрощення реєстрації податкових накладних для деяких платників податків — власників і орендарів землі буде зареєстрований Міністерством юстиції протягом кількох днів, після чого набуде чинності. Про це розповів державний секретар Мінфіну Євген Капінус, передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що аграрні асоціації просять Кабмін вирішити проблему блокування податкових накладних. А народний депутат України Сергій Хлань заявив, що за помилкове блокування податкових накладних сьогодні ніхто не відповідає.

За словами Капінуса, днями були отримані висновки Державної регуляторної служби, в найближчі дні наказ на реєстрацію направлять до Міністерства юстиції. Після реєстрації в Мін'юсті документ набуде чинності.

Були застереження з боку бізнесу на деяку неефективність у роботі, але ми ці питання зняли. Водночас бачимо значний позитивний ефект, оскільки на 50% заблокованих коштів звернення не приходять. Це означає, що йдеться про «тіньовий» податок на додану вартість, який намагаються зареєструвати», — розповів держсекретар Мінфіну.

Він додав, що Мінфін, ДФС і представники бізнесу продовжують відпрацьовувати критерії, за якими система блокує податкові накладні.

в