11 вересня 2017, 14:27, Корупція

Викрито схему незаконного експорту сільськогосподарської продукції

Співробітники податкової міліції Полтавської області спільно з прокуратурою викрили схему незаконного експорту сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє прес-служба «Укрінформ».

У ході розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, було встановлено, що з метою ухиляння від сплати податків група осіб зареєструвала низку фіктивних підприємств.

Використовуючи їхні реквізити та вносячи до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо походження і придбання зерна кукурудзи, зловмисники здійснювали незаконні експортні операції зазначеного товару.

В результаті 12 обшуків, проведених у Київській та Полтавській областях, а також у Києві, було виявлено та вилучено 556 тонн зерна пшениці, 20 тонн зерна кукурудзи, понад 1,8 мільйона гривень у національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, фінансово-господарські документи , чорнові записи, банківські картки, а також помпову рушницю та боєприпаси без відповідних документів.

Загальна вартість вилученого становить майже 5,5 мільйона гривень. Наразі триває розслідування кримінального провадження.

в