9 вересня 2017, 09:29, Фінанси

Депутати ініціювали продовження тестового режиму блокування податкових накладних

Комітет Верховної Ради з податкової і митної політики ініціює продовження тестового режиму роботи Системи оцінки ризиків Державної фіскальної служби в частині блокування податкових накладних. Про це йдеться на сайті комітету.

В ході засідання, що відбувалося 5 і 6 вересня, члени комітету обговорили ситуацію, що склалася навколо блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Депутати прийшли до висновку, що система не завжди спрацьовує належним чином, тому термін її тестування слід продовжити до кінця поточного року і внести відповідний законопроект на розгляд парламенту.

Якщо до п'ятниці, 8 вересня, система зупинки податкових накладних не запрацює належним чином, ми терміново розробимо і в наступний понеділок зареєструємо законопроект про продовження тестового режиму до кінця року», ‒ зазначила голова комітету Ніна Южаніна.

За її словами, в документі планується передбачити, що всі податкові накладні, які були заблоковані системою, будуть розблоковані і зареєстровані.

Надалі ж до питання зупинки реєстрації податкових накладних можна буде повернутися тільки після нового року.

Це єдиний швидкий вихід із ситуації», - підкреслила голова комітету.

Нагадаємо, що наразі комісією Державної фіскальної служби оброблено вже більше 40 тис. заявок платників податків про реєстрацію податкових накладних. З цього числа заблоковано близько 0,4-0,5% податкових накладних. Варто відзначити, що рішення комітету пов'язано з досить великою кількістю скарг платників податків на роботу системи.

в