друкувати


Кабмін знизив ставки портових зборів

6 вересня 2017, 16:00

Кабінет Міністрів України в рамках політики розвитку транзитного потенціалу України та використання логістичних можливостей держави ухвалив рішення про зниження ставок портових зборів з 1 січня 2018 року. Про це повідомляє «Урядовий портал».

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює розробку єдиної Стратегії розвитку транспортної галузі, включаючи залізничний транспорт, порти та авіасполучення, з метою формування в Україні прозорого та конкурентного транспортного ринку.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду в середу, 6 вересня.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що таке рішення було прийнято для конкурентоспроможності українських морських портів.

Ми будемо зменшувати портові збори. Це в рамках наших можливостей. Наші порти — дорогі, і бізнес постійно ставить питання про зниження плати. Тому ми зменшуємо збори, щоби зробити порти більш конкурентними»

У свою чергу, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк пояснив, що урядове рішення передбачає зниження на 20% корабельного, канального, маякового, санітарного, якірного, приватного, адміністративного портових зборів.