друкувати


До кінця року Україні потрібно освоїти 44 європейські директиви

16 серпня 2017, 09:37

До кінця року Україна має імплементувати 44 законодавчих акти Європейського Союзу. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

За її словами, декілька «галочок» буде поставлено у випадку прийняття законопроекту №5448 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

Трофімцева зазначила, що важливим паралельним процесом є створення бази даних виробників органіки в Україні.

«Це буде відкрита платформа. До нас зовсім скоро завітає колега з Міністерства сільського господарства Польщі. У них дуже добре працює база даних. Можна зайти і переглянути про виробника все: в якому регіоні він знаходиться, скільки має га, що виробляє, які має сертифікати. Те ж саме ми хочемо мати у себе», — розповіла вона.

Заступник міністра додала, що наразі готується законопроект № 2845 «Про безпечність та гігієну кормів» та підготовано до імплементації 6 актів ЄС в галузі насінництва, садівництва. Крім того, вже освоєно 5 регламентів, які стосуються маркування органічної продукції.

Одну директиву ЄС щодо шоколаду та какао закрито завдяки Наказу Мінагрополітики. В роботі соки, вино, цукор, мед, врегулювання ГМО. І якщо ми вже заговорили про вино, то є напрям географічних зазначень. Ці речі ми маємо імплементувати в українському законодавстві. Парламентарії зазвичай підтримують нас, тому я думаю, що восени буде прийнято той самий №5448 та інші євроінтеграційні ініціативи», — підсумувала Ольга Трофімцева.