3 серпня 2017, 19:37, Торгівля

Держпродспоживслужба та бізнес-асоціації розроблять меморандум про співробітництво

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом із бізнес-асоціаціями налагодять роботу з систематизації та узагальнення інформації щодо експортного потенціалу вітчизняних суб’єктів господарювання. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук під час зустрічі з представниками низки профільних бізнес-асоціацій наголосив, що у питаннях відкриття нових ринків та експортного потенціалу Держпродспоживслужба орієнтується на запити бізнесу.

Однак, часто буває, що до Держпродспоживслужби надходять запити від окремих суб’єктів господарювання. Ми включаємося в роботу, запускаємо процеси, які зазвичай є досить тривалими, а в результаті виявляється, що до того часу експорт суб’єкта господарювання вже не цікавить», — зазначив перший заступник.

Він зазначив, що служба розраховує на підтримку та активну участь асоціацій у питаннях збору інформації про товарну лінійку української продукції, потенційні країни-імпортери та загальну зацікавленість виробників у ринках збуту.

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що оновлювати таку інформацію доцільно щоквартально.

За результатами переговорів прийнято рішення напрацювати проект меморандуму про співробітництво між Держпродспоживслужбою та асоціаціями, у якому детально прописати зобов’язання сторін в питання оцінки експортного потенціалу вітчизняних суб’єктів господарювання. Планується, що такий документ буде підписано на початку вересня.

в