19 липня 2017, 17:14, Ліс

Радикальна партія обіцяє не допустити скасування мораторію на експорт деревини

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його політична сила не дозволить скасувати мораторій на вивезення з України сировини лісових ресурсів. Про повідомляється на сайті Радикальної партії.

Під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом Ляшко зазначив, що з України має вивозитися не сировина, а готова продукція.

«Я зустрічався з європейськими інвесторами на Житомирщині, Рівненщині, Львівщині. З моменту дії мораторію на вивезення лісу-кругляка вони вклали в Україну десятки мільйонів євро інвестицій. Тому ми закликаємо наших європейських партнерів приходити в Україну, створювати тут робочі місця та вивозити на європейські ринки готову продукцію, а не сировину», — підкреслив нардеп.

Політик переконаний, що відносини України із Євросоюзом повинні будуватись як партнерські.

Хочу запевнити вас, пане Єврокомісаре, що ми докладемо всіх зусиль та не дамо скасувати заборони на вивезення з України сировини. Хочу, щоб наші європейські партнери реально дивились на ситуацію в Україні. Ми — за рівні партнерські відносини з вами!», — звернувся до Єврокомісара Олег Ляшко.

Крім цього, в ефірі телеканалу «112» лідер Радикальної партії заявив, що єдиний шлях для України — стати сильною державою.

У світі поважають тільки сильних. А ми не зможемо бути сильними, поки не відновимо економіку. У мене була зустріч на цьому тижні із президентом Єврокомісії, на якій він ставив вимогу про вивіз нашого лісу і металобрухту, бо наша влада взяла на себе такі зобов'язання. Хіба влада має право погоджуватись на умови, які роблять Україну слабшою? Тонна металобрухту коштує 200$, а тонна металоконструкцій — 2000$, а якщо застосовано глибинну переробку, то ціна й до 20 000$ може доходити. Так навіщо нам продавати металобрухт? Те ж саме стосується лісу. Через наш мораторій на вивіз лісу десятки тисяч українців отримали роботу. Тому я вважаю, що відносини із міжнародними партнерами повинні будуватися на вигоді України", — підсумував Ляшко.

в