5 липня 2017, 09:00, Торгівля

Українська яловичина готова вийти на європейські ринки

Європейський Союз вивчає можливість інспектування вітчизняних підприємств із виробництва яловичини з метою подальшого виходу цієї продукції на європейський ринок. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з журналістами розповів, що для цього опрацьовується питання прибуття у 2018 році в Україну місії Генерального Директорату з питань охорони здоров'я та безпечності харчових продуктів Європейської Комісії (DG «SANTE») для оцінки системи держконтролю безпечності виробництва яловичини.

За його словами, зацікавленість з боку українських виробників є: на даний момент 4—5 підприємств уже готові пройти відповідну перевірку.

Зацікавленість є. Сподіваємося на те, що у 2018 році ЄС надішле в Україну місію для оцінки системи державного контролю безпечності в частині виробництва яловичини»,  — зазначив Лапа.

Він нагадав, що наприкінці травня поточного року Україна і Китай погодили протокол інспекційних, карантинних та ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України до Китайської Народної Республіки, що відкриває шлях для цієї продукції на ринок Китаю. 

в