4 липня 2017, 13:36, Тваринництво

Гройсман допоможе Лапі гарантувати ветбезпеку, бо той не справляється

Уряд створив міжвідомчі мобільні групи для посилення ветеринарно-санітарного контролю. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що в Україні вже майже рік поширюються спалахи африканської чуми свиней. Спроби Держпродспоживслужби загасити їх були невдалими. Останній випадок АЧС було зафіксовано 01.07.2017 у Полтавській області.

Сьогодні Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Питання посилення ветеринарно-санітарного контролю під час переміщення тварин та харчових продуктів тваринного походження», якою передбачено створення міжвідомчих мобільних груп із запобігання та виявлення порушень ветеринарно-санітарного законодавства.

Міжвідомча мобільна група складатиметься з представників Держпродспоживслужби та Національної поліції. Головна мета групи – оперативне й ефективне здійснення заходів, направлених на недопущення та/або припинення порушень у галузі ветеринарної медицини і сфері безпечності та якості харчових продуктів.

Діяльність таких груп забезпечить покращення епізоотичної ситуації на території України та надасть механізми оперативного й ефективного здійснення відповідних заходів»,  — зазначив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, коментуючи рішення уряду.

Завданнями міжвідомчих мобільних груп є:

- запобігання порушенням ветеринарно-санітарного законодавства, зокрема з питань контролю під час переміщення тварин та харчових продуктів тваринного походження, виявлення та/або припинення таких порушень;

- прийняття рішень, узгоджених із Держпродспоживслужбою і Національною поліцією;

- узагальнення оперативної та аналітичної інформації про можливі порушення ветеринарно-санітарного законодавства, обробка й аналіз такої інформації;

- подання Держпродспоживслужбі, МВС, Національній поліції пропозицій щодо прийняття відповідних рішень за результатами роботи Міжвідомчої мобільної групи;

- інформування міністра аграрної політики та продовольства України про результати діяльності Міжвідомчої мобільної групи.

в