26 червня 2017, 17:27, Торгівля

Експорт українського борошна виріс у 4 рази

Експорт борошна з України збільшився з 83,5 тис. т у 2010 році до 368,9 тис. т у 2016 р (або більш ніж у 4 рази). Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства Олена Ковальова, передає Hubs.

«Це свідчить про орієнтацію експортерів поставляти на зовнішні ринки продукцію з доданою вартістю. Крім того, в маркетинговому сезоні, який закінчується, буде встановлено черговий рекорд за обсягами експорту зерна», - спрогнозувала заступник голови Мінагропроду.

За словами Ковальової, у наступному сезоні, за складних кліматичних умов, експортні можливості України, швидше за все, будуть більш поміркованими.

Раніше повідомлялося, що експорт зернових з України оновив історичний рекорд: за станом на 17 травня 2017 року Україна в поточному маркетинговому році експортувала 39,142 мільйона тонн зернових, що на 120 тис. тонн більше, ніж за увесь 2015/2016 МР.

Раніше в Мінагропроді заспокоювали, що значне похолодання в Україні істотно не вплине на врожай озимих і ярих культур.

«Подальше стан посівів вирішальною мірою залежатиме від сприятливості погодних умов весняної вегетації і належного догляду за ними», – заспокоювали чиновники.

в