друкувати


Почкун: Тарас Кутовий завжди був у контакті з бізнесом

25 травня 2017, 07:37

Агросектор за рік роботи Тараса Кутового на посаді міністра аграрної політики та продовольства України демонструє позитивну динаміку. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com заявив керуючий партнер консалтингової компанії Baker Tilly Олександр Почкун.

Як писав AgroPolit.com, у матеріалі «1 рік Тараса Кутового на посту аграрного міністра» основними досягненнями Мінагрополітики були: затвердження на 5 років держпідтримки аграріїв у розмірі 1% ВВП, розвиток нових експортних ринків, органічної продукції та зміщення бюджетної підтримки в бік фермерів.

 

За рік його роботи спостерігається позитивна динаміка в агросекторі. Йдеться передусім про залучення інвестицій, виділення дотацій та підтримку агросектору, що є дуже важливим, насамперед, для фермерів. Не трапилося нічого поганого в АПК, що вже саме по собі в нинішніх умовах добре. Позитивна динаміка в аграрці перевищувала загальний позитивний фон в економіці країни загалом. Тому сукупність цих факторів дозволяє оцінити його діяльність зі знаком плюс», — пояснив він.

За словами Почкуна, постійна комунікація міністра АПК із бізнесом принесла бажані позитивні результати на ринку.

Тарас Кутовий запам’ятався тим, що він не надто «піарився». Для мене це є плюсом, бо дуже часто є піар, але немає реальних дій. Наскільки я знаю зі спілкування зі своїми клієнтами, то він ніколи не ховався від бізнесу, він із ними був у постійному контакті й робота тривала», — наголосив експерт.

На його думку, написати заяву на звільнення з посади міністра Тараса Кутового змусив той факт, що у бізнесі він принесе більше користі для країни.

Тарас Кутовий - людина нової формації, який де-факто сформувався за часів незалежності України. За три роки багато людей втратили той ентузіазм, навіть ті, хто заходив сюди на хвилі революції. Люди починають враховувати, скільки я витрачаю і скільки отримую, перебуваючи в політиці. Витрачена енергія виявляється непорівняною з результатом, і люди йдуть туди, де найбільше можуть бути корисними», — додав Олександр Почкун.