18 травня 2017, 12:06, Політика

Контроль та безпека харчових продуктів відповідатиме стандартам ЄС

Народні депутати України прийняли у повторному другому читанні законопроект № 0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин». Повідомляє кореспондент AgroPolit.com 

Внесений до парламенту законопроект №0906 ще в листопаді 2014 році, нарешті був сьогодні підтриманий 251 народним депутатом у повторному другому читані.

Як написав на своїй сторінці у Fаcebook заступник голови комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, прийняття цього законопроекту наблизить законодавство України до Європейського Союзу

Даний законопроект має величезне значення і гармонізація системи державного контролю та ветеринарних перевірок у відповідності до вимог ЄС, є необхідною для забезпечення належного функціонування Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС», - заявив він.

Заступник голови аграрного комітету заявив, що законопроект збільшує перелік аграрної продукції дозволенних до експорту в ЄС.  

Імплементація вимог ЄС на базі яких розроблено законопроект, в повній мірі забезпечить запровадження офіційної системи контролю в Україні. Окрім цього чим швидше буде прийнято і набуде чинності цей Закон, тим швидше Україна зможе звертатися про відкриття європейського ринку для більшої кількості категорій сільськогосподарської продукції, включно із продуктами харчування та кормами. Я закликаю усіх колег підтримати цей надзвичайно важливий законопроект та дати старт новій системі державного контролю!», - додав Олександр Бакуменко.

в