друкувати


Аграріям знайшли «джерело» для кредитів в $500 млн

1 травня 2017, 08:36

Агросектор України демонструє позитивні темпи використання аграрних розписок і за 5 років вони значно зростуть. Такий прогноз висловив заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Віктор Шуткевич, йдеться у матеріалі "Бразильські розписки... "по-українськи" на AgroPolit.com. Він нагадав, що цього року минає 20 років, як Швейцарія надає технічну допомогу Україні  і річний бюджет на це становить $25 млн.

Нагадаємо, що аграрні розписки в Україні впроваджуються проектом IFC у тісній співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства. Робота здійснюється за підтримки уряду Швейцарської Конфедерації.  На 14 березня 2017 року в Україні вже видано 86 аграрних розписок на суму понад 716 млн грн, із них 52 — це фінансові аграрні розписки. Жодна з виданих за 2016 рік аграрних розписок не є дефолтною

«Для нашого офісу й команди IFC це дуже амбітний проект. Він розрахований до 2022 року. Ми поставили собі за мету вийти на рівень $500 млн фінансування за рахунок аграрних розписок. Це, звичайно, далеко від бразильської цифри, але, гадаю, все ж значний перший крок, і він цілком реальний ― враховуючи те, як ми рухаємося зараз», ― підкреслив Віктор Шуткевич.

Його доповнив керівник проекту IFC «Аграрні розписки в Україні» Олексій Омеляненко.  «Сподіваємося, що вже невдовзі ми подолаємо рубіж у 1 млрд гривень, які будуть залучені за аграрними розписками. Це буде вагома підтримка малих та середніх сільгоспвиробників, для яких, у першу чергу, й розроблявся цей новий механізм фінансування», ― зазначив він.