22 січня 2016, 16:00, Політика

Аграрії не знають, як адмініструвати «податковий компроміс» — Козаченко

Після прийняття Верховною Радою нових умов оподаткування аграрного сектора, виробники зіткнулися з безліччю проблем. Про це повідомив під час ефіру на радіо «Вести» президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

«На практиці жодна компанія може займатися всіма цими напрямками. Вони не виділені в окремі юридичні особи та правильно відобразити ПДВ бухгалтерам дуже складно», — наголосив Козаченко.

За його словами, представники Фіскальної служби України досі не розповіли аграріям, як правильно адмініструвати податок на додану вартість, щоб не помилятися, адже вони самі не знають цього. Це підстава для корупції. Кожен раз, коли приходитиме інспектор, він скаже, що неправильно зроблені розщеплення. Відзначаючи, що тоді аграріям доведеться або давати хабарі, або податківці будуть блокувати роботу підприємства.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 ВРУ прийняла проект змін в Податковому кодексі, відповідно з яким у галузі сільського господарства передбачається скасування спецрежиму ПДВ з 2017 року. Згідно новим умовам в рослинництві 85% ПДВ має оплачуватися до бюджету, а 15% залишатися виробникові, у свинарстві та птахівництві діє пропорція 50/50, а у скотарстві – 20/80.

 

AgroPolit.com

в