24 січня 2017, 14:14, Політика

Пріоритетом МЕРТу до 2020 року буде розвиток конкуренції малого і середнього бізнесу

Уряд планує розвивати конкуренцію малого і середнього бізнесу, створювати умови для технологічного прориву і економічної незалежності.

Про це сьогодні на круглому столі заявив перший заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов, передає ЛІГА.net.

"Це три блоки: розвиток конкуренції малого і середнього бізнесу, створення умов для технологічного прориву, створення умов для економічної незалежності, які повинні стати опорою для економічної стратегії уряду з 2017 по 2020 рік", - сказав він.

Нефьодов відзначив, що блок розвитку конкуренції малого і середнього бізнесу складається з декількох елементів: легкості ведення бізнесу і створення кращого регуляторного поля для потенційних інвесторів. "Зараз Україна знаходиться на 80-му місці у рейтингу легкості ведення бізнесу, ми хотіли б в наступному році стрибнути на 50-е, а до 2020 року наша мета - увійти в топ-30", - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що метою уряду залишається максимальне роздержавлення і приватизація держпідприємств, які не мають стратегічного значення, а також розвиток системи держзакупівель.

"Ми очікуємо, що буде збільшуватися частка підприємств, які діють на ринках з конкурентною структурою з торішніх 43% до 50% в 2017 році і 55% до 2020 року", - заявив Нефьодов.

в