11 січня 2017, 13:36, Ліс

Україна та Австрія співпрацюватимуть у сфері лісового господарства

10 січня 2017 року відбулася зустріч т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Під час зустрічі сторони приділили особливу увагу розвитку співробітництва у рамках підписаного Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим та Федеральним Міністром сільського та лісового господарства, навколишнього середовища та водного господарства Австрії Андре Рупрехтером Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері лісового господарства.

Досвід Австрії у веденні лісового господарства дуже цікавий. Співпраця наших держав дасть змогу впровадити ефективні та екологобезпечні технології для лісоуправління. Для мене основне завдання - це збереження біорізноманіття лісів», - зауважила Юшкевич.

Пані Посол зазначила, що Австрія також зацікавлена у розвитку співпраці з Україною. Для цього найближчим часом до України прибуде делегація Федерального Міністерства сільського та лісового господарства, навколишнього середовища та водного господарства.

У зв’язку з цим, сторони домовилися про проведення розширеної зустрічі фахівців лісового господарства обох держав для обговорення питань виконання Меморандуму та напрацювання конкретних кроків його реалізації.

 

в