Вчора, 09:08 Торгівля

рф хоче відлякати європейських перевізників від українських портів

Результати моніторингу свідчать про спробу відлякати європейських перевізників від українських портів через збільшення активності атак. Про це заявив президент центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар, пише УНІАН.

«Дізнатися, яке саме судно стоїть біля причалу – не проблема. Це відкрита інформація – є спеціалізовані сайти, які містять відповідні дані про всі судна, які працюють легально. Їхні базові дані – місце розташування, прапор, реєстрація – мають бути оприлюднені, згідно з міжнародним морським правом», – зазначив Гончар.

Експерти схиляються до версії, що мета рф – саме портова інфраструктура, а суховантажі, балкери випадково опинилися у «зоні ризику». Кінцевими користувачами багатьох експортних вантажів є Іспанія та Китай.

Михайло Гончар зазначає, що заяви РФ про знищення боєприпасів в портах – повна нісенітниця.

По-перше, озброєння надходить в Україну іншим шляхом. По-друге, якби судно було завантажене боєкомплектом, то за такого балістичного удару воно злетіло б у повітря. Але цього, наскільки я знаю, не сталося. Втім, росіяни не дуже переймаються правдоподібністю своєї версії. Абсурдні заяви давно стали для них звичайною практикою», – заявив спеціаліст.

Як писав AgroPolit.com, аграрії закликають відновити автоматичну пролонгацію статусу критичних підприємств. Також Україна отримую від агросектору 19% ВВП та 70% експортного виторгу

в