23 жовтня 2024, 18:01, Фінанси

Аграрії та ритейлери розповіли про наслідки зупинки бронювання в Україні

Ритейлери та аграрії в Україні занепокоєні ситуацією з призупиненням електронного бронювання співробітників, зокрема у своїх галузях. Про це пише Delo.ua.

Зерновики вказують, що неможливість вчасно продовжити бронювання впливає на прогнозованість роботи аграрної галузі. Значна кількість підприємств зіткнулася з тим, що дія їхнього статусу як критичних для економіки завершилася в серпні – вересні, а його відновлення неможливе.

Фахівці зазначають, що підприємства зможуть функціонувати лише якщо будуть працівники та керівники, які щоденно працюють та організовують їх роботу. Вони підкреслюють, що працюючий аграрний сектор – це не тільки обігові кошти, а для аграріїв – польові роботи, а й мільярди гривень надходжень до державного і місцевих бюджетів, які Україні дуже потрібні.

Аграрії вже відчувають наслідки, адже мобілізація цінних і критично важливих співробітників може спричинити зупинку роботи ключових підприємств.

Представники галузі підкреслюють, що розвиток аграрного сектору та зміцнення його позицій як одного з ключових гарантів національної і світової продовольчої безпеки є стратегічними завданнями, які визначені Планом відновлення України.

Як писав AgroPolit.com, Зеленський розповів про справедливу модель економічного бронювання. Також Forbes назвав наслідки зупинки бронювання.

в