Вчора, 18:04 Логістика/Техніка

рф почала активніше атакувати порти: Україна вводить додаткові заходи безпеки

У портах Одеси запровадять додаткові оборонні заходи, які мають убезпечити персонал та допомогти відновленню інфраструктури. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба зазначив, що необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, включно з облаштуванням локацій мобільними укриттями.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 86 кораблів, які мають експортувати майже 2 млн т вантажів. Загалом за час дії Українського коридору до трьох портів зайшло понад 2,8 тис. кораблів, які транспортували продукцію до 50 країн світу. Слід зазначити, російські окупанти продовжують регулярно обстрілювати українську інфраструктуру, цивільні кораблі та зерносховища.

Посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Додатково будуть виділені кошти на відновлення інфраструктури одеського порту. Зокрема, це включатиме модернізацію ключових об’єктів та посилення загальної захищеності портових територій», – зазначив Олексій Кулеба.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, коли Україна проведе третій продовольчий саміт. Також в Україні експерти радять запастися продуктами на зиму.

в