Сьогодні, 16:08 Земля

Земельні аукціони дійшли до Запорізької, Івано-Франківської та Кіровоградської областей: результати

Вперше відбулися аукціони із суборенди державних земель сільськогосподарського призначення в Запорізькій, Івано-Франківській та Кіровоградській областях. Про це повідомили у «Земельному банку».

Загалом на торги виставили 14 лотів площею 898 га. Організатори отримали 201 пропозицію, а середня кількість учасників аукціонів склала 14 людей. Середня ціна за га землі склала 25,9 тис. грн, що перевищує початкову ціну у 7,5 разів.

Земельна ділянка площею 166 га в Кіровоградській області викликала найбільший інтерес серед учасників. Стартову ціну в 642 тис. грн збільшили в дев’ять разів до фінальної суми 5,8 млн грн. Вартість одного га склала 35 тис. грн.

У Запорізькій області ділянку у 148 га продали за 3,5 млн грн після того, як 14 учасників підвищили початкову вартість у 9,2 разів — з 383 тис. до 3,5 млн грн. В Івано-Франківській області виставили дві ділянки, де середня вартість за га склала 35,8 тис. грн.

Загальна вартість суборенди земель, що виставили на торги, склала 23,3 млн грн. За прогнозами, економічний ефект від аукціонів може перевищити 27,9 млн грн з урахуванням ПДВ, що свідчить про активний попит на державні землі та можливість збільшення надходжень до державного бюджету.

Як писав AgroPolit.com, частина українців може розраховувати на пільги при сплати земельного податку. Також в Україні за тиждень продали 883,7 га землі.

в