Після півтора року розслідувань регіональна прокуратура в Жешуві оголосила про перші вироки у справі про імпорт зерна з України до Польщі, що став причиною скандалів у 2022 – 2023 роках. Про це повідомляє InPoland.

Двом обвинуваченим призначили штрафи у 4 тис. і 6 тис. злотих. Таке рішення суду викликало обурення серед аграріїв, які страждали від наслідків імпорту. Справу відкрили у зв’язку з тим, що українське зерно, яке потрапляло на польський ринок, створювало додаткові складнощі для місцевих фермерів.

Польські аграрії висловлювали занепокоєння щодо своїх майбутніх доходів та перспектив на ринку. Розслідування прокуратури призвело до висунення обвинувачень проти 19 людей. Багато аграріїв, які сподівалися на серйозніші наслідки для тих, хто сприяв імпорту українського зерна, відчувають розчарування і невдоволення.

Вони вважають, що подібні дії повинні мати більш жорсткі наслідки, адже шкода, завдана польському аграрному сектору, є значною. Критики стверджують, що низькі штрафи не можуть компенсувати втрати, які понесли фермери, і що це підриває довіру до системи правосуддя.

Багато аграріїв закликають до перевірки дій прокуратури та судів, сподіваючись, що справедливість буде відновлена.

Як писав AgroPolit.comпольські суди винесли перші вироку. Також Україна нарощує експорт яєць до ЄС.

Інші новини по темі:

в