Вчора, 18:01 Харчова безпека

Стало відомо, коли Україна проведе третій продовольчий саміт

В листопаді в Києві планують провести третій продовольчій саміт. Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час спільної пресконференції з главою МЗС Туреччини Хаканом Фіданом, передає УНН.

Сибіга зазначив, що він з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом приділили увагу питанню безпеки у Чорному морі, забезпечення свободи судноплавства. Міністр закордонних справ України повідомляв раніше, що з початку війни рф здійснила 50 атак на українські порти, внаслідок яких пошкоджень зазнали 300 об’єктів портової інфраструктури та 23 цивільних корабля. Ворог знищив 100 тис. т агропродукції.

Міністр наголосив, що Україна потрібує сильної позиції, щоб зупинити терор та зберегти глобальну продовольчу безпеку.

Ми продовжуємо втілення гуманітарної програми президента «Зерно з України». Вже в листопаді плануємо проведення в Києві третього продовольчого саміту. Я проінформував колегу про нарощування росією ударів по нашій портовій інфраструктурі та цивільних суднах. З початку осені російські удари пошкодили чотири судна, зокрема з зерном для Єгипту, кукурудзою для Італії, гуманітарним вантажем продовольчої програми ООН для Палестини», – зазначив Андрій Сибіга.

Як писав AgroPolit.com, українські імпортери продовжують купувати мінеральні добрива у російських олігархів. Також стало відомо, про що домовились Зеленський і Ердоган.

в