Вчора, 13:36 Фінанси

Зеленський розповів про справедливу модель економічного бронювання

В Україні справедливої моделі економічного бронювання, яка враховувала б потреби й військових, і бізнесу, поки що не розробили. Про заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю українським журналістам, яке транслювали в ефірі єдиного телемарафону.

За словами президента, бронювання вже працює стосовно критичної інфраструктури та професій, без яких військо не може вижити. Володимир Зеленський наголосив, що професія не може бути критерієм для бронювання.

Слід зазначити, що в Міноборони анонсували проведення до 15 листопада аудиту критичних підприємств, але бронювання не призупинять. Раніше представники бізнесу скаржилися, що не можуть забронювати працівників, оскільки заявки зависають в обробці.

Економічне бронювання має бути справедливим. І тут як знайти цю справедливість – це і є завдання міністерства економіки й насамперед прем’єр-міністра України. У нього є це завдання. Ті моделі, які вони мені показували, я вважаю, поки що вони не дуже справедливі. Ми розуміємо, що “оборонка” працює, люди там заброньовані. Ключові фахівці всі працюють. Але все інше – дійсно складне питання. Знайти баланс складно. Військові бояться, вважають, що буде недостатньо нових сил. Бізнес по іншому відноситься. Балансу поки немає», – сказав Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, Forbes назвав наслідки зупинки бронювання. Також в Україні представники бізнесу втратили можливість бронювати працівників.

в