Вчора, 16:04 Логістика/Техніка

Польські фермери обіцяли блокаду: стало відомо, що відбувається на українському кордоні зараз

На пункті пропуску «Медика-Шегині» не заблоковано рух вантажівок польськими фермерами, незважаючи на відповідну обіцянку. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише Укрінформ.

Розповідаючи про пасажиропотік на пунктах пропуску Демченко зауважив, що в цей період кількість перетинів кордону знизилася. За його словами, якщо порівняти серпень, коли кордон перетнули в обидва боки 4 млн людей, у вересні кількість перетинів коливалася на рівні 3 млн.

Речник ДПСУ додав, що зараз тенденції до збільшення пасажиропотоку немає. Він повідомив, що у будні дні кордон перетинає близько 80 – 85 тис. людей в обох напрямках, а у вихідні цей показник може коливатися на рівні 100 тис. Посадовець додав, що у літній період, то показники перетину кордону були значно більшими.

По тому анонсу, який здійснювали польські фермери, що вони можуть розпочати свої дії з блокування руху вантажних транспортних засобів по напрямку пункту пропуску Медика – Шегині, цього не відбувається. Ми сподіваємося, що польські фермери не блокуватимуть рух для вантажівок на жодному із напрямків на кордоні з Польщею – чи то напрямок пункту пропуску Медика – Шегині, чи на будь-якому з інших пунктів пропуску», – сказав Демченко.

Як писав AgroPolit.com, європейські фермери виступають проти українського зерна через нерентабельність агросектору ЄС. Також польські фермери не заблокували рух вантажівок на кордоні, хоча обіцяли.

в