Вчора, 08:30 Логістика/Техніка

Норвегія підтримує Україну у експорті зерна та вступі до ЄС

Україні вдалося відсунути ворога до східних берегів Чорного моря, що дозволило не лише поновити експорт, а й запустити власні гуманітарні коридори. Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Ейде.

Він підкреслив, що зусилля України дали змогу багатьом країнам світу не відчути голод. За словами дипломата, порти Великої Одеси забезпечують продукцією майже половину світових продовольчих ринків. І саме тому сьогодні немає занадто високої ціни на зерно та хліб.

Ейде зазначив, що максимальний захист інфраструктури України можливий за протекції країн-партнерів, тому Норвегія лобіюватиме найшвидший вступ нашої країни до ЄС. Слід зазначити, що 14 жовтня президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Я пишаюся тим, що міжнародна коаліція робить все необхідне, щоб підсилити спроможність українського експорту. Україна ефективно бореться з усіма залякуваннями та погрозами рф, згідно зі статутами ООН. Останнім часом стало дуже багато обстрілів портів України. Але ми маємо надати вашій країні гарантії захисту. Однією з таких є вступ до європейської родини. Я також хочу сказати, що це рішення допоможе також і у військовому плані, і ми разом наблизимо вашу перемогу», — зазначив Еспен Ейде.

Як писав AgroPolit.com, без української агропродукції Євросоюз чекає продовольча інфляція. Також Єврокомісія незацікавлена в забороні української агропродуції.

в