14 жовтня 2024, 11:31, Торгівля

Рашисти посилили атаки по українським портам: NYT називає причини

Рашисти посилили ракетні атаки на Одесу , українську портову інфраструктуру та цивільні судна у Чорному морі, що є спробою завдати шкоди економіці України та порушити експорт. Про це пише видання The New York Times.

За кілька тижнів окупанти вбили 14 людей та поранили ще 28 мирних жителів. В ході останнього удару рф влучила по двоповерховому житловому будинку, внаслідок чого загинула дівчинка-підліток і ще троє людей.

Удари по кораблях були спрямовані в основному на судна під прапорами невеликих країн, які навряд чи вживуть заходів у відповідь проти рф. Постраждали контейнеровоз під прапором Палау та судно під прапором Сент-Кітс та Невіс.

Головний представник Єврокомісії із зовнішніх зав’язків звинуватив рф у використанні зброї проти постачання продовольства з України.

За його словами, рф безпосередньо націлюється на постачання продовольства людям, які найбільше потребують. Всі ці дії є кричущим порушенням міжнародного права і повинні бути негайно припинені.

Загалом від 24 лютого 2022 року окупанти знищили або пошкодили близько 300 портових споруд в Одеській області. Тільки за останні три місяці рф здійснила близько 60 обстрілів по портовій інфраструктурі, пошкодивши 22 цивільні судна та 177 одиниць техніки, і поранивши до 80 цивільних.

Як писав AgroPolit.comнімецький переробник ріпаку відкрив філію в Україні і почав співпрацю з місцевими аграріями. Також європейські фермери виступають проти українського зерна через нерентабельність агросектору ЄС.

в