10 жовтня 2024, 13:15, Земля

В Україні через «Земельний банк» уклали перші договори з суборенди на 21,9 млн грн

Переможці перших аукціонів з суборенди державних земель підписали договори з «Державним земельним банком» і внесли плату у 21,9 млн грн. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Переможці за 20 днів мають укласти договір суборенди, та після цього впродовж п’яти днів сплатити запропоновану вартість активу та додатково ПДВ. Фермерські господарства та агропідприємства Вінниччини, що перемогли в аукціонах, виконали умови достроково.

Переможці підписали договори на шість ділянок. Середня вартість оренди – 40,7 тис. грн за га з ПДВ. Одним із переможців стало фермерське господарство СВК «Надія». Воно за результатами торгів на 14 років отримало право користування двома земельними ділянками у Калинівській громаді площею 38,8 та 27,5 га.

Перші переможці онлайн-торгів «Земельного банку» отримали документи на законне користування державними земельними ділянками. Тепер вони можуть приступити до її обробітку та планувати свою діяльність на 14 років, створюючи робочі місця та проводячи якісну сівозміну для збереження ґрунтів. Перші укладені угоди доводять, що проєкт «Земельний банк» є результативним: з тіньового обробітку виведено 539 га, які тепер використовуватимуться законно», — зазначив керівник проєкту «Земельний банк» Ярослав Ярославський.

Як писав AgroPolit.com, у Земельному банку назвали перелік документів для участі. Також проєкт Земельний банк має різну ефективність в залежності від регіону України

в