10 жовтня 2024, 11:06, Тваринництво

єТваринництво: в Україні запускають новий цифровий сервіс

Мінагрополітики запускає новий електронний портал єТваринництво для реєстрації суб’єктів племінної справи, який  має спростити процедури для фермерів. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

За його словами, єТваринництво — це про спрощення процедур, прозорість рішень та вільний допуск до загального переліку порід всіх видів сільськогосподарських тварин, що зареєстровані на території України.

З 10 жовтня, аби присвоїти відповідний статус суб’єктам племінної справи у тваринництві потрібно лише подати електронну заяву на сайті Мінагрополітики у розділі єТваринництво, внести відомості до реєстру і отримати відповідний витяг.

Схожа процедура працюватиме і в проведенні апробації, реєстрації селекційних досягнень у тваринництві (виведення нової породи, типу, лінії та інше) та імпортованих порід всіх видів сільськогосподарських тварин.

Коваль запевнив, що Мінагрополітики і надалі цифровізуватиме послуги, аби фермерам та аграріям було простіше, швидше та зручніше працювати та розвивати свій бізнес.

У Мінагрополітики уточнили, що відомством було розроблено та впроваджено електронні реєстри:

  • реєстр суб’єктів племінної справи у тваринництві;
  • реєстр селекційних досягнень у тваринництві.

Як писав AgroPolit.com, в Україні аграрії більше не можуть отримати безкоштовні рукави для зберігання зерна. Також в Україні аграрії зможуть безкоштовно отримати рукави для зберігання зерна.

в